Бюджетът сякаш малко прекали със своята щедрост и популизма, изуми

...
Бюджетът сякаш малко прекали със своята щедрост и популизма, изуми
Коментари Харесай

Васил Велев, АИКБ: Не спорим за актуализацията, против сме увеличаването на минималната пенсия

" Бюджетът като че ли малко прекали със своята благотворителност и популизма, изуми ни с минималната пенсия ", разяснява в " Още от деня " актуализацията на бюджета Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

" Всъщност минимална пенсия въобще не би трябвало да има, в множеството страни няма минимална пенсия. Пенсията е такава, какъвто е осигурителният принос ", означи той.

Велев разясни, че в случай че тя е доста дребна и хората бедстват, влиза в действие общественото подкрепяне.

" А при нас стана по този начин, че ще получават 3/4 от пенсионерите една и съща пенсия. Това на всички по равно ни праща в едни други времена ", разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той съобщи, че с този акт народните представители са споделили, че " печелят тарикатите, печелят тези, които укриват приходи, тъй като те са укрили, тогава са откраднали от фондовете, а в този момент им даваме същата пенсия, като на тези, които са работили съзнателно, квалифицирали са се, плащали са си осигуровки ".

Васил Велев акцентира, че не спорят за самата актуализация на пенсиите - има инфлация, би трябвало да се компенсират, освен това процентът, който отделяме за пенсии, е доста по-малък от междинния за Европа, за разлика от разноските, които отделяме за Министерство на вътрешните работи и за правосъдна система. от АИКБ са срещу нарастването на минималната пенсия.

По думите му нарастването на парите за майчинство е неверно решение, защото в България имаме едно от най-дългите майчинства в света.

" Дългото майчинство не покачва раждаемостта, само че сигурно утежнява материалното богатство на нацията, сигурно способства за деквалифициране на майките. Правилното решение е обезпечаване на положителни условия за децата в детски заведения ", съобщи Велев.

Какво още сподели Васил Велев за актуализацията на бюджета - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР