„Бюджетът през приходната част ще разпредели близо 40 млрд. лв.

...
„Бюджетът през приходната част ще разпредели близо 40 млрд. лв.
Коментари Харесай

Горанов: Ролята на бюджета е да изглажда неравенствата и да стимулира равния шанс на хората.

„ Бюджетът през приходната част ще разпредели близо 40 милиарда лева Очаква се Брутният вътрешен продукт да доближи за пръв път над 100 милиарда лева и да възлезе на към 106 милиарда лева ". Това разгласи министърът на финансите Владислав Горанов по време на разглеждането на бюджета за идната година в Народното събрание.

„ Ние не променяме налозите. Единствената смяна е достигането на минималната акцизни ставки за тютюна. За нас е значимо съществуващият модел на данъчна политика да бъде непокътнат. Чуха се доста доктринални тематики, свързани с неравенството и неговото превъзмогване. Бих приел като откровени предпочитание от страна на политическата класа, в случай че те биха довели фактически до тъждество. Спомняме си началото на Прехода, когато всички бяхме равни. След това внезапно едни напреднаха, тъй като популярност Богу хората не са идентични ", съобщи Горанов.

По думите му по-инициативните, по-образованите би трябвало и могат да имат повече.

„ Ролята на бюджета е да изглажда неравенствата и да подтиква равния късмет на хората. Идентифицирахме като проблем качеството на работната мощ. В идната година продължаваме с вложенията в човешки запаси. На процедура няма безработица, а свободни работни места, за които не могат да бъдат открити чиновници. В края на интервала, за който сме внесли бюджета, се чака безработицата да бъде малко над 5%. Нива, исторически ниски, които доближат капацитета на стопанската система и стопират опцията за по-голям напредък ", добави той.

Финансовият министър уточни, че влагат в допълнение и в опазването на здравето, макар че не се е родил този, който ще начертае вярната рецепта по какъв начин да излекуват болното българско опазване на здравето.

„ Бюджетът е средство, а не инструмент ", сподели още Владислав Горанов.

„ Един осъществим бюджет, който се грижи през разходната част за младите, обезпечава, въпреки и не всеки път задоволително за тези, които сами не могат да се грижат за себе си, възрастните хора, и без да лишава от дейните - тези, които основават богатствата ", заключи финансовият министър.

„ И в случай че продължаваме с поддържането на благоразумна фискална политика, това ще ни даде опция да увеличим доверието на нашите европейски сътрудници и да бъдем евентуално позволени в по-вътрешните кръгове на европейската интеграция - нещо, което, за жалост, към момента не сме заслужили ", добави Горанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР