Бюджетът минава или правителството пада. Идва Румен Радев! Това предупреждение

...
Бюджетът минава или правителството пада. Идва Румен Радев! Това предупреждение
Коментари Харесай

Асен Василев плаши: Приемаме бюджета или кабинетът пада, идва Румен Радев

Бюджетът минава или държавното управление пада. Идва Румен Радев! Това предизвестие е отправил много ядосано финансовият министър Асен Василев пред групите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

И евентуално Народното събрание ще даде болшинство за новия бюджет, направен за рекордно къси периоди. Напрежението се повиши в няколко комисии, които не утвърдиха отрасловите бюджети най-много поради гласовете на ГЕРБ.

Реклама

Други, като земеделската комисия, напряко не заседаваха преди първото четене, защото безусловно нямаха време да се съберат. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова извади тезата, че кавгите са поради 1,2 милиарда лв., заложени в енергетиката. Според нея съдружните сътрудници в държавното управление се сдърпали по какъв начин да ги харчат. Източник на „ Галерия “ обаче разкри, че най-после бюджетът ще бъде подсилен от първите две парламентарни сили плюс Движение за права и свободи, чиито депутати в общи линии нямали възражения.

Нито една от въпросните сили не желала да чуе за нови избори и ръководство на следващ кабинет „ Радев “. Управляващи и президент се скараха крепко около изненадващата аудиенция на украинския президент Зеленски и надали скоро излязат от „ ледената ера “. Западните сътрудници също не желаят да чуя за служебно държавно управление поради ината на държания глава да не отпускаме военна помощ за Украйна с аргумента, че това действително ни прави страна в спора.

„ Колкото и да не се обичат, общият зложелател – Румен Радев, ще ги закрепи. Неочаквано, само че идването на Зеленски имаше страховит вътрешнополитически резултат “, разяснява водач на ръководеща партия пред наш кореспондент. „ Така че бюджетът ще мине, въпреки разправиите сред първо и второ четене занапред да предстоят “, добави той.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР