Бюджетът 2022 беше наречен „социален бюджет“ от министъра на финансите.

...
Бюджетът 2022 беше наречен „социален бюджет“ от министъра на финансите.
Коментари Харесай

Сачева: Трудно бихме могли да наречем Бюджет 2022 най-социалния

Бюджетът 2022 беше наименуван „ обществен бюджет “ от министъра на финансите. Но ясно числата демонстрират следното – предходната година бюджетът за обществени разноски беше към 19 милиарда и 200 млн. лева и беше 15.2% от Брутният вътрешен продукт. Сега общественият бюджет е към 20 милиарда и с 14.5% от Брутният вътрешен продукт, т.е. има понижаване на % от Брутният вътрешен продукт на повече пари. Над 1 милиарда и 73 млн. отиват единствено за изчислението на пенсиите. Това сподели пред Българска национална телевизия Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е, народен представител от ГЕРБ.

„ Трудно бихме могли да назовем Бюджет 2022 най-социалният. Тъй като има доста политики в него, които будят разнообразни въпроси. Бюджетът планува огромна част от приходите да дойдат по линия на Плана за възобновяване и резистентност, а проектът още не е финализиран и сигурно парите по него няма да дойдат преди края на тази година “, посочи тя.

Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС ще предложи във връзка с майчинството следното: „ Всяка майка, която избере да се върне на работа, да получава заплатата си плюс 710 лева “

„ Целта е да се върнат повече хора на пазара на труда, тъй като в България имаме изострен дефицит, също и колкото по-дълго майките стоят надалеч от пазара на труда, толкоз по-малки са възможностите това те да се върнат назад на работните си места “, обясни Сачева.

Относно вчерашния коментар на Асен Василев, че има пица за всички, няма пица за крадците, Сачева сподели, че непрекъснато се чуват обвинявания против тях, само че няма нито едно доказателство.

Според нея в Бюджет 2022 няма обществени промени, а са поети като задължения да бъдат направени. Също ограниченията, които се оферират за бизнеса, на процедура са доста малко.

„ Повтарят се едни и същи ограничения, да вземем за пример 60 на 40. Мярка към този момент от 2 години. Отдавна трябваше да се мисли по какъв начин да бъде преструктурирана. Тъй като бизнесът сега има потребност от ефикасна поддръжка “, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР