Бюджета на Европейския съюз е най-амбициозния досега. Това е най-голямото

...
Бюджета на Европейския съюз е най-амбициозния досега. Това е най-голямото
Коментари Харесай

Икономист: Важно е да имаме конкретен икономически план за 2021 г. Такъв няма

Бюджета на Европейския съюз е най-амбициозния до момента. Това е най-голямото финансиране, което ще получи България. Важно е да се отговори по какъв начин тези пари ще бъдат усвоени с Националния проект за възобновяване. Не виждаме конкретика.
Това съобщи пред Българското национално радио икономическият специалист Георги Вулджев.

По думите му проектът не е задоволително упорит, а също така липсва синхронизация сред задачите на проекта и задачите на бюджета за следващата година.

" Едва ли не те са били правени във вакуум и не е имало координиране сред това, което се прави в проекта, и това, което се прави в бюджета ".

" Кризата е сега и е доста значимо какво ще създадем с първите получени пари. Затова е доста значимо да имаме съответен проект за идната една година, а ние не виждаме такава конкретика ", уточни още той.

Икономическият специалист уточни, че чака на срещата на Европейския съвет да се стигне до консенсус, с цел да бъде признат бюджетът на Европейски Съюз за идващите 7 години:

" Европейски Съюз има алтернатива да заобиколи ветото на Унгария и Полша, като прокара парите по разнообразни канали. Това е механически проблем и е малко по-сложно. Така че Европа на доктрина има План Б, само че на процедура какъв брой елементарно ще се реализира и ще е ефикасен, не е толкоз ясно. Някои от европейските водачи загатнаха, че в случай че не се стигне до консенсус, ще го употребяват ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР