Бялото брашно не е полезно заради съдържанието на въглехидрати в

...
Бялото брашно не е полезно заради съдържанието на въглехидрати в
Коментари Харесай

Идеи за заместител на хляба

Бялото брашно не е потребно поради наличието на въглехидрати в него и това е необятно прочут факт. Затова всяка диета за намаляване, както и многочислените диети поради разнообразни болести изключват използването на артикули от бяло брашно. С какво да заместим хляба, който е неизменима част от българската национална кухня.

Сред предложенията са към този момент набрали известност заместители като оризовото брашно, царевичното брашно - също доста ценено в обичайните български предписания, кокосовото брашно, а за какво не и соев самун на масата?

Наред с тези оферти интерес съставлява и доста известното в последно време протеиново брашно. Какво съставлява то и какво съдържа? В протеиновите хлябове, които се оферират в комерсиалната мрежа, се употребяват разнообразни източници на протеин - изолиран пшеничен протеин, соев протеин, грахов протеин или от коноп.

Още един прийом е да се вложи пшеничен глутен, бадемово или нахутено брашно, с цел да се усили съставът на протеин в хляба. Пълнозърнестият самун също влиза в графата протеинов самун, тъй като съдържа сред 3 и 6 грама протеин на всяка филия. Естествени източници на протеин са също ръжта, киноата, ядките и семената, спелтата и хлябовете от такова брашно са също с етикет протеинови.

 Картофен самун

Една чудесна опция е хлябът от една малко позабравена суровина - лимецът. Лимецовото брашно се прави извънредно бързо и с него се пекат хлебчета без никаква лой. Хлебчетата от лимец нормално стават в дребни количества, само че обогатени със семена са отлично предложение за всевъзможен вид сандвичи или здравословни бургери, а също и за част от здравословно хранене.

Друго предложение е обичайният самун да бъде сменен от прясно приготвени палачинки от зърнени храни. Подходящи са множеството зърнени артикули, а усетът е в действителност забавен и в случай че се откри подобаващата композиция с останалата част от менюто, на филията с самун към ястието към този момент не се гледа като на неименна част от менюто.

 Кето бургери за заменяне на хляба

Освен с разнообразни от бялото типове брашна и зърнени храни, хлябът може да бъде заместен от по-дръзко мислещите от зеленчуци. Подходящ претендент е карфиолът, който разрешава мелене и се получава суровина, подобаваща за обработка каквато разрешава брашното. Хлябове, сладкиши и даже блатове от карфиол са вероятни, а усетът заслужава опита. В този отношение пицата от карфиол е любимец след феновете на безглутенови предписания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР