Бяха ми предложени четири варианта, за да напусна, поради това,

...
Бяха ми предложени четири варианта, за да напусна, поради това,
Коментари Харесай

Д-р Димитър Петров: Други хора диктуват какво се случва в НЗОК

Бяха ми препоръчани четири разновидността, с цел да напусна, заради това, че проф. Камен Плочев не желае да работи с мен. Първоначално се озадачих, само че като видях каква е обстановката в касата и напуснах. В един миг взех решение, че няма смисъл. Реших, че съм обезпокоен от неспособността на шефа да навлезе действително в материята и съгласно мен други хора диктуват какво се случва в НЗОК, кадруват, пишат разнообразни неща. Пробутват ги на шефа и той подписва, по тази причина подуправителят пречи. Това сподели в " Денят стартира " доктор Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК, който бе освободен от своя пост в понеделник. Вижте целия диалог във видеото.

Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК: Всички материали - болнични бюджети, медикаменти, минават през мен и аз виждам какво става. Може би това е повода да. Проф.Плочев загатна, че това е по гледище на предходното управление на министерството.
Д-р Петров съобщи, че се тормози какво се прави във връзка с медикаментите и националния рамков контракт.

За това за какво касата не може да управлява разноските на лечебните заведения, на медикаменти и бюджетите той сподели, че има проблеми с справедливи фактори, само че има и субективни. По думите му нещата не са чак толкоз трагични. Според него новите медикаменти удължават живота, само че и лечението, само че и това е задачата на лекуването. С тези медикаменти, разноските ще продължат да порастват. ", сподели още доктор Петров. Третият проблем е с контрола и метода, по който се отпускат тези медикаменти. В студиото на Българска национална телевизия доктор Петров съобщи, че сега вървят договаряния за отстъпки над 160 млн. лева, които тази година би трябвало да събере касата, само че съгласно него, по метода, по който се водят, ще бъдат доста по-малко.
Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК: Привърженик съм на ограниченията, които махат предпоставките за тези преразходи. Чисто административен надзор има своите граници и медицински мъчно се реализира от касата. Там няма лица, които да управляват дейно по-високо квалифицирани от тях. Сред тях са полуавтоматизираните системи, които касаят с изключение на преразход и влияние върху успореден износ.
За мораториума той сподели, че хората, които са го стартирали,трябва да излязат с имената си, а не да мълчат и че по-скоро го тормози методът, по който е въведен. Според него измежду тези молекули има най-малко четири с по-добър резултат и по-евтини.

Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК: Всички се изрекоха за мораториума, а от здравната каса никой не взима решение. Идеята е на доктор Галя Кондева, Жени Начева, зам.-мин. на опазването на здравето и проф. Камен Плочев. Тези хора в този момент мълчат, а други се изричат. Когато това отиде в Народното събрание, към този момент имаше различен министър. Голяма част не желаеха, само че щеше да излезе, че неодобряват одеве подложен министър. Надявам се, че министър Ананиев също е бил измамен по този въпрос.

 Подуправителят на НЗОК е освободен от поста си Подуправителят на НЗОК е освободен от поста си
Подпуправителят на НЗОК доктор Димитър Петров е освободен от поста. Това сподели самият Петров, уточнявайки, че освобождението му е по гледище на управи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР