Бях подготвена какво ни очаква, но наистина беше като филм

...
Бях подготвена какво ни очаква, но наистина беше като филм
Коментари Харесай

Майка пред спешен кабинет: Гледката беше страшна, беше като филм на ужасите

" Бях готова какво ни чака, само че в действителност беше като филм на ужасите. Опашки от кашлящи, заболели деца ". Това описа Теодора Йорданова, която на Коледа е търсила незабавна лекарска помощ за 6-годишната си щерка.

По БНР дамата изясни, че са отишли до огромна столична болница, откакто педиатърът не си е вдигал телефона. 

" В двата часа, в които бяхме в болничното заведение в опит да бъде прегледано детето, липсваше каквато и да е организация ", споделя майката.

По думите й огромна част от децата даже са били препращани от защитата.

" Почувствах се отговорна по тази причина, че детето ми е болно, сподели Йорданова.

Тя описа за отчаянието, което е видяла в родителите в болничното заведение. 

" Всички желаят единствено пари, а не се дава никакво внимание. Страх ме е какво се случва. Всяка майка знае, че съвсем не остана болница, в която да не се заплаща, даже за дете ", разяснява майката. 

В последна сметка детето е прегледано в частно заведение

" Гледката беше страшна. Постоянно прииждаха нови пациенти, във фойаето беше цялостно с заболели деца ", добави бащата на детето Боян Трендафилов ".

" Имаше 3-4 бебета с температура и кашлица, които докторът ги подмина ", уточни още бащата и описа по какъв начин хората са звънели по телефоните в опит да намерят помощ, само че без триумф.

" Много малко са естествените неща в системата на опазването на здравето в България. Пациентите не знаят къде да търсят помощ. Хората би трябвало да се интересуват с кой доктор или медицински център работи персоналният доктор и да знаят къде да отидат в незабавни обстановки през почивните дни ", изрече мнението си пред БНР доктор Николай Христов, който практикува във Варна. 

Според него различен проблем е, че 90% от случаите в незабавните кабинети са за неспешни случаи.

" Има доста проблеми в организацията на незабавната помощ. Българинът е привикнал постоянно някой да се грижи за него. Липсва пациентска просвета ", изрече мнението си той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР