Бях извикана в прокуратурата за показания срещу Мартин Нотариуса при

...
Бях извикана в прокуратурата за показания срещу Мартин Нотариуса при
Коментари Харесай

Нотариуса казал на Ивайла Бакалова, че е близък с главния прокурор и заместниците му

" Бях извикана в прокуратурата за показания против Мартин Нотариуса при промяната на основния прокурор. Това беше обидно. Рискувах живота си с следствието от юни 2021 година При разпита дадох показания как Божанов в диалог ми е казвал, че не е непосредствен единствено с основния прокурор, само че и с неговите заместници. Докато хората по институциите не станат по-смели, няма по какъв начин да има смяна ", сподели Ивайла Бакалова в парламентарната комисия за активността на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса. 

Депутатите я изслушват, тъй като тя разкри Мартин Божанов през 2021 година в следствието на Антикорупционния фонд. Там той желае от нея 100 хиляди евро, с цел да пуснат мъжа й от ареста. Тогава основен прокурор е Иван Гешев, а негов заместител е Борислав Сарафов. 

" Има няколко папки в ГДБОП за Мартин Божанов-Нотариуса. Дори беше казано къде държи флашките с компромати. Това беше през 2021 година Смени се държавното управление, смени се министърът. Тази директория съгласно мен се загуби. Не знам дали в ГДОБП или в прокуратурата ", сподели още Ивайла Бакалова. Според нея Нотариуса е човек, основан от системата и няма по какъв начин да е работил без  политически чадър. 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР