Бягащата пътека е един от любимите фитнес уреди на всички,

...
Бягащата пътека е един от любимите фитнес уреди на всички,
Коментари Харесай

Защо бягащата пътека е най-опасният уред във фитнеса

Бягащата пътека е един от обичаните фитнес уреди на всички, които желаят да се снабдят с тонизирано и плътно тяло и да подобрят издръжливостта си в тичането.

Проучванията обаче демонстрират, че това е уредът, който провокира най-вече контузии във фитнес салона и би трябвало да бъдем доста деликатни, когато го употребяваме. Американски учени са открили, че джогингът, спринтовете и даже ходенето по движещата се лента провокират всяка трета контузия във фитнес клуба. Основната причина е неналичието на авансово загряване преди да се качим на бягащата пътечка. Много постоянно спортуващите падат от уреда или пък се претрупват. Но по какъв начин да предотвратите контузиите?

Загрейте тялото
Преди да скочите на бягащата пътека и да започнете интензивната си подготовка, би трябвало да разгреете мускулите и сухожилията. За задачата отделете няколко минути, с цел да разтегнете всички мускули и по-късно към 5-10 минути тичайте на най-ниската скорост на велоергометъра.

 Защо бягащата пътека е най-опасният апарат във фитнеса

Внимавайте с наклона
За да избегнете контузиите, настройте бягащата пътека с лек надолнище. Препоръчително е той да бъде на 1-2%. Недейте да превишавате 7 %, защото доста евентуално да си нараните Ахилесовите сухожилия или прасците. Експертите поучават да редувате наклона – ниско с високо напрежение.

Не се подпирайте
Много неправилно деяние на множеството начинаещи е да се подпират на дръжките до момента в който тичат или вървят на бягащата пътека. В реалност те са поставени там за безвредно качване и слизане от уреда. А ръцете би трябвало да са свити в лактите под 90 градуса, както при джогинг в парка. Старайте се и да държите тялото си изправено и да не се накланяте напред. Също по този начин насочете погледа напред и не се разсейвайте като гледате в краката си или в таймера, отчитащ оставащото време на тренировката, защото това може да аргументи болежка във врата и гърба.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР