Бягането повече от 2 часа и половина седмично е свързано

...
Бягането повече от 2 часа и половина седмично е свързано
Коментари Харесай

Количеството джогинг, което е толкова вредно, колкото никакви тренировки

Бягането повече от 2 часа и половина седмично е обвързвано със също толкоз огромни опасности за здравето, колкото и заседналия метод на живот, са открили учени. Изследването е завършено през 2015 година и проследява за интервал от 12 години над 5048 здрави хора, живеещи в Дания.

Резултатите демонстрират, че рискът от преждевременна гибел при хората, които бягат интензивно и тези които въобще не бягат е идентичен, за разлика от тези, които бягат умерено. Бягащите сред 1 и 2,4 часа седмично били подложени на минимален риск.

Скоростта на бягане, обвързвана с най-нисък риск от преждевременна гибел е мудна или умерена, а оптималният брой тренировки пъти е три пъти седмично – сред 20 и 50 минути. Макар че учените приказват за този тип тичане като за „ леко “, това се брои за „ деятелен “ вид упражнение, изяснява ръководителят на проучването доктор Петер Шнор.

Усиленото бягане по над два часа и половина седмично се води като „ доста деятелен “ вид упражнение, което и други проучвания показват, че може да носи повече вреди, в сравнение с изгоди.

„ Когато се прави в продължение на десетилетия, това равнище на интензивност може да сътвори опасности за здравето, изключително за сърдечно-съдовата система “ – споделя Шнор.

Изводът е, че в случай че задачата ни е да подобрим здравето и да удължим живота си, не би трябвало да прекаляваме даже и с най-полезното.

Източник: Healthiestblog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР