Бягането и медитацията са двете неща, които оказват изключително благотворно

...
Бягането и медитацията са двете неща, които оказват изключително благотворно
Коментари Харесай

Медитирайте, докато тичате: как?

Бягането и медитацията са двете неща, които оказват извънредно благотворно въздействие върху самочувствието. Не става дума единствено за физическа изгода, а за грамотно изпитание, което да ни накара да останем „ тук и в този момент “ и да ни върне увереността в себе си. Добрата вест е, че можем да смесваме бягането с медитацията. Има 4 метода за това.

#1. Внесете в живота си нещо ново.

Бягането е отличен метод да създадете нови неврони в мозъка си – повтарящите се придвижвания работят като дейна медитация. Невроните са като автомобилно шосе, по което се движат нашите мисли. Ако непрекъснато се настройваме за позитивното, то невронните връзки се укрепват и този метод става само вероятният за нас: образува се нова невронна микромрежа. Тази дарба на мозъка се назовава невропластичност. Невропластиката е едно от най-удивителните открития в последните години. Едни и същи ежедневни дейности образуват нашите привички, „ автопилотът ни “. Но в този случай страда гъвкавостта на мозъка ни, която би трябвало да се тренира. Затова би трябвало всеки ден да променяме рутинните дейности с непривични такива – по този начин ще ангажираме повече сетива. Ето за какво комбинирането на тичането и медитацията е отличен вид за това.

#2. Утвърждения за дисциплиниране на мозъка.

Всяко нещо има своето място: мислите, желанията, работата, отговорностите. Дисциплината внася естетика и оказва помощ да се усъвършенстват всички аспекти на живота. Смята се, че анализиращият разум управлява, до момента в който свободният, наблюдаващ разум осъзнава. Хората мислят за дисциплината като за ограничаване, само че в действителност тя оказва помощ да получите всичко, което желаете. Дисциплината значи осъзнатост на избора. 

 Медитирайте, до момента в който тичате: по какъв начин?

Затова точно тичането е прелестен метод да се концентрирайте върху една мисъл в продължение на 10, 15 или 20 минути. Ако изберете мантрата „ Аз съм щастлива! “ и си я повтаряте по време на тичането, тя ще има отзив в мозъка ви в продължение на целия ден. Изберете си мантра и си я повтаряйте цяла седмица – наблюдавайте мислите си. Намеренията ви и интуицията ви ще стартират да основават вашата действителност.

#3. Развивайте се креативен и повтаряйте мантрите.

По време на дейна медитация се основава неповторима сила. Медитация в цялостна тишина носи покой на мозъка, само че това може да донесе и физическата интензивност. Дълги разходки вечер или къс крос след работа реализират това – те оказват помощ на творчеството ви.

Преди да започнете да бягате, огледайте се и усетете силата на пространството – вятъра, който допира кожата ви, почувствайте какво се случва вътре във вас.

Мантрата ще ви помогне да се концентрирате във всяка активност, с цел да се разтворите в нея като „ захар в чай “.

#4. Следете с взор точка пред вас.

Опитните бегачи развиват дарба да се концентрират върху това, което вършат – а точно: концентрират се върху дишането и темпото. Новаците – назад: имат разтревожен разум.

Един от методите да фокусирате разфокусираното внимание по време на бягане – да настроите дишането към темпото си, както и да концентрирайте погледа си в далечна точка пред вас.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР