БВП на Япония ще се срине с 25% заради демографската

...
БВП на Япония ще се срине с 25% заради демографската
Коментари Харесай

БВП на Япония ще се срине с 25% заради демографската криза

БВП на Япония ще се срине с 25% поради демографската рецесия
Брутният вътрешен артикул на Япония може да се свие през идващите 40 години с 25% поради бързото застаряване и понижаване на популацията. Това предизвестие се съдържа в отчет на Международния валутен фонд, с който разполага организация Киодо.

В същото време специалистите на МВФ считат, че ситуацията в Япония може съществено да се усъвършенства при провеждането на промени, ориентирани към по-голяма претовареност при дамите и по-възрастните хора. Експертите на фонда считат, че е оправдано и по-активното привличане на задгранични служащи. Според фонда те би трябвало да заемат не повече от 1% от японския пазар на труда.

Експертите на фонда оферират на Токио по-смело да отвори страната си за задгранични артикули и услуги посредством понижаване на митническите и други бариери.

Провеждането на сходни промени ще разреши за същите 40 години Брутният вътрешен продукт на Япония да се усили с 15%.

Тези оферти като цяло дават отговор на политиката, която се пробва да организира актуалното държавно управление на премиера Шиндзо Абе. По-конкретно се разисква повишение на пенсионната възраст от днешните 65 години на 70 или даже 75 години при увеличение на пенсиите и въвеждане на система за облекчения на възрастните чиновници.

Японският парламент скоро ще одобри ремонти в трудовото законодателство, които за пръв път в историята на страната ще отстранен фактическата възбрана за привличане на гастарбайтери. В края на декември би трябвало да влезе в действие и съглашението с Европейски Съюз за основаване на необятна двустранна зона за свободна търговия. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР