Бустерните ваксини в Германия се ползват с все по-голям интерес,

...
Бустерните ваксини в Германия се ползват с все по-голям интерес,
Коментари Харесай

Делта и Омикрон: Ще си поставяме ли четвърта доза от ваксините?

Бустерните ваксини в Германия се употребяват с все по-голям интерес, като в същото време се вижда, че третата имунизация едва ли ще бъде последната. " Смятаме, че през лятото или най-късно през есента ще се наложи и четвърта имунизация ", споделя ръководителят на Германския съюз на домашните лекари Улрих Вайгелт.

Той се надява, че тогава четвъртата имунизация против ковид ще е обвързана с имунизацията против грип, " с цел да се трансформира отбраната от ковид в рутина ". Това би било неотложно и поради новия вид Омикрон, който евентуално е доста по-заразен от преобладаващата сега разновидност Делта.

Две дози към този момент не са задоволителни  

От BioNTech/Pfizer плануват до март - при изискване че получат съответното позволение - да пуснат препарат, модифициран против Омикрон. Те акцентират, че и в този момент прилаганите ваксини пазят от тежко протичане на болестта - само че с допълнението, че от позиция на Омикрон две дози към този момент не съставляват пълноценна имунизация.

Експертите предизвестяват, че Омикрон може да се популяризира доста бързо. " Предполагаме, че при започване на идната година тази разновидност постепенно ще се трансформира в преобладаваща ", споделя ръководителят на Германското обединяване на интензивните и незабавни медици Гернот Маркс.

Експерти упорстват за по-кратък период сред втора и трета доза  

В същия подтекст експерти като инфекциониста Бернд Залцбергер приканват за редуциране на интервала сред втората и третата ваксина. Постоянната имунизационна комисия в Германия все още предлага интервалът да е шест месеца, само че в някои федерални провинции това време може и да се редуцира.

По-ранното слагане на бустерна ваксина би могло да повлияе както на разпространяването на Делта, по този начин и на Омикрон - " както демонстрират наблюденията от Израел ", показва Залцбергер. Здравният специалист на Зелените Янош Дамен приказва за " прозорлива пандемична политика ". " Няма да усетим следствията от Омикрон още на следващия ден, само че от през днешния ден би трябвало да се въоръжим против тях ", споделя той пред " Райнише Пост ".

 

Източник:

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР