Бурята Рената“ върна зимата в Румъния и предизвика силен вятър

...
Бурята Рената“ върна зимата в Румъния и предизвика силен вятър
Коментари Харесай

Бурята „Рената“ върна зимата в Румъния

Бурята „ Рената “ върна зимата в Румъния и провокира мощен вятър и превалявания, оповестяват локалните медии. След две седмици на рекордно високи температури, стойностите се намалиха внезапно с 15-20 градуса. Това осведоми Диджи24.

Жълт код за гръмотевични стихии и проливни дъждове е публикуван за Централна и Югоизточна Румъния.
Има заплаха и от градушки.
В мощ е и жълт код за заплаха от наводнения и преливане на реки в шест окръга.

В планините дъждът мина в суграшица и сняг. Тази заран снежната завивка в Бъля Лак в Карпатите беше малко над половин метър, като се чака да натрупа още. На над 2000 метра в планината Фъгъраш бяха измерени едвам два градуса по Целзий. Това оповестява метеорологът Нарчиса Милиан, представен от Аджерпрес.

Вятър с пориви над 70 км/ч провокира проблеми в западната част на страната, като събори дървета и билбордове. Служителите на Инспектората за изключителни обстановки са се отзовали на сигнали в няколко града.

От румънската национална компания за ръководство на пътната инфраструктура осведомят водачите в региона на Клуж в Трансилвания,
че се кара при зимни условия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
На места е натрупал над половин метър сняг. Като цяло времето е неприятно над целия Балкански полуостров, а температурите надолу с най-малко 10 градуса по отношение на предните дни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР