Бурята Киърън връхлетя днес Западна Европа, отне живота на най-малко

...
Бурята Киърън връхлетя днес Западна Европа, отне живота на най-малко
Коментари Харесай

Бурята Киърън отне живота на най-малко 7 души в Европа. Има затворени пристанища и анулирани полети

Бурята " Киърън " връхлетя през днешния ден Западна Европа, лиши живота на минимум седем души, измежду които 5-годишно дете в Белгия, и аргументи транспортни проблеми, съобщи Франс прес. Заради бурята бяха затворени пристанища и анулирани полети. Повечето от смъртните случаи са породени от рухването на дървета: две от жертвите са в Белгия, две - във Франция, една - в центъра на Мадрид, една - в Германия и една - в Нидерландия.

Бурята " Киърън " стана причина за прекъсването на част от влаковете във Фландрия, а в други елементи на Белгия те се движеха с понижена скорост.

Бурята се отрази отрицателно и на морския трафик, като придвижването на кораби бе прекратено за деня в пристанищната зона на Антверпен.

Летището на Брюксел също имаше нарушавания в работата си. То обаче продължава да обслужва полетите макар многочислените случаи на закъснение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Във Франция към 1,2 милиона семейства останаха без ток.

" Киърън " връхлетя Англия през вчерашния ден - мощни ветрове и проливни превалявания предизвикаха транспортни разстройства. Стотици учебни заведения бяха затворени.

В Испания най-силно обиден от бурята беше северозападният район, като в някои региони на самостоятелната област Галисия бе разгласен червен код.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР