Буря удари по-голямата част от Сърбия вчера следобед, предаде NOVA.

...
Буря удари по-голямата част от Сърбия вчера следобед, предаде NOVA.
Коментари Харесай

Мощни бури и градушки удариха Сърбия

Буря удари по-голямата част от Сърбия през вчерашния ден следобяд, съобщи NOVA. В Крагуевац и покрайнините му бурята бе съпроводена с дъжд и гръмотевици. Буря мина също в Лесковац, Поморавие, Банат и Срем. В някои елементи на Белград, като Калуджерица, Лещан и Винча, падна градушка с размер на кайсия. В останалите елементи се изля временен, само че мощен дъжд с плевел вятър.

Следобед стихия със мощен вятър и дъжд удари Шумадия, част от Белград, Банат и Срем, както и южната част на Сърбия.

Силна градушка падна в Чачак, Крагуевац и покрайнините, както и на територията на Велико Градище и в елементи от Срем, към Алибунар.

В Крагуевац вятърът събори дървета, има развалени коли и покриви на къщи. Някои улици са напълно под вода, а вятърът е преобръщал и контейнери.

Лошото време и облачността засегнали първо северните елементи на Сърбия, доближиха и по-широкия регион на Белград, а някои елементи на столицата бяха ударени от мощна стихия с пороен дъжд, гръмотевици и градушка.

Лесковац също бе ударен от стихия, съпроводена със мощен вятър, дъжд и градушка с размер на грахово зърно, към 17:00 часа. Силен вятър е изкоренил остарял явен в центъра.

Мълния е блъснала мрежата на ниско напрежение, на три места. Имало е искри и дребни пожари, които са потушени. Има потърпевши коли.

Белград също бе обиден от мощен проливен дъжд към 15 часа. Градушка с величина на кайсия 10 минути без спиране валя в обитаемоте места Лещане, Калуджерица и Винча.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР