Бургазлията, който беше задържан за убийството на майка си в

...
Бургазлията, който беше задържан за убийството на майка си в
Коментари Харесай

Бургазлията, обвинен в жестокото убийство смятал, че това не е биологичната му майка

Бургазлията, който беше арестуван за убийството на майка си в ранните часове на 21 януари тази година, е смятал, че жертвата не е негов биологичен родител. Това стана известно от думите на служебния му бранител - юрист Ваня Радиева.

В коридорите на Съдебната палата в Бургас, където окръжните магистрати заседаваха по настояването на държавното обвиняване за налагането на мярка " непрекъснат арест " по отношение на обвинения за убийството тя съобщи:

" Предполагаме, че това, което е направил се дължи на някакви психологични процеси в главата му, които занапред ще се откриват при назначена психиатрична експертиза. От късите пояснения, които получихме, разбираме, че той е смятал, че това не е биологичната му майка. Не знам за какво “, съобщи юрист Радиева. 

На този стадий от производството най-вероятно отбраната ще се съгласи с настояването на прокуратурата за налагането на непрекъснат арест по отношение на 24-годишния мъж. " Той има потребност от лекуване, в случай че мярката бъде " домакински арест ", няма да има кой да го обслужва ", сподели адв. Радиева. След малко съвещание и общото искане в пледоариите на обвиняването и отбраната, магистратите оставиха обвинения в ареста. 

Младият мъж бе наведен в правосъдна под засилена защита и с белезници. Заседанието по мярката за неотклонение се гледа при закрити врата. Съдия Захарин Захариев не позволи публицисти в залата. 

" Към момента на действието можем да кажем, че е бил в начална фаза на шизофрения “, сподели от своя страна прокурор Ангел Георгиев, което удостовери думите на адв. Радиева, че клиентът ѝ е бил лекуван повече от три пъти в Центъра за психологично здраве в Бургас. 

Българска телеграфна агенция напомня, че по информация на полицията и прокуратурата през вчерашния ден арестуваният е нанесъл няколко десетки удари с ножове по тялото на майка си. " Става въпрос за едно зверско ликвидиране, един извънредно безчовечен акт ", сподели окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Убитата е 64-годишната учителка Радка Гешева, показаха от прокуратурата. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР