Бургазлии и гостите на града ще видят в умален вид

...
Бургазлии и гостите на града ще видят в умален вид
Коментари Харесай

100 елитни настолни кораба акостират в Бургас от 1 юли

Бургазлии и гостите на града ще видят в смален тип извънредно атрактивни ветроходни, исторически и модерни кораби, дребни модели и модели, издигнати в бутилка. Някои от експонатите са оценени за хиляди евро.

По традиция Европейска купа " Черно море " по корабомоделен спорт - настолни модели клас " С ", ще показа най-хубавите корабни макети в Бургас, КЦ " Морско казино ", от 1 до 4 юли. Сред атрактивните експонати са Кораб от 18 век - адмиралтейски прорез, транспортен съд „ Венера ”, Броненосец Микасса - троент златен медалист от международни шампионати, транспортен съд „ Спирея ” - бронзов медалист от международно състезание и Миночистач от Втората международна война. 

Състезанието се организира под егидата и разпоредбите на международната организация NAVIGA. Домакини са Община Бургас и Българска Федерация по Корабомоделен Спорт. На събитието ще участват тимове от Румъния, Сърбия, Чехия, Унгария, Швеция и Дания. България ще бъде показана с 35 корабни модела. 
 Посланикът на Англия: Бургас е напредващ град Посланикът на Англия: Бургас е напредващ град
„ Бургас е напредващ град “, съобщи посланикът на Англия у нас Н.Пр. доктор Роб Диксън по време на среща с кмета Димитъ...

Най-добрите модели ще бъдат наградени с медали и дипломи по правилника на международната организация от 2020 година на церемонията по награждаване и закриване на изложбата.

През цялото време на надпреварата моделите ще бъдат изложени и налични за разглеждане от аудитория при съблюдаване на откритите правила при Ковид, от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.

Моделите ще бъдат оценени от интернационална съдийска комисия, формирана от специалисти интернационална категория. Главен арбитър ще е Огнян Маринов от България. Останалите специалисти са Дан Лучиян от Румъния и Славян Нарлев. 

В България има съвсем 80-годишна традиция в този спорт и основаната школа със личен жанр на работа е известна и мощно уважавана в целия свят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР