Бургаският регион има потенциал да бъде икономически хъб на Балканите.

...
Бургаският регион има потенциал да бъде икономически хъб на Балканите.
Коментари Харесай

Заместник-министър Анна Натова: Бургаският регион има потенциал да бъде икономически хъб на Балканите

Бургаският район има капацитет да бъде стопански хъб на Балканите. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова на откриването на третото издание на Националния конгрес за авио-транспортна съгласуваност и нови благоприятни условия за туризъм и партньорства в Черноморието и Югоизточна България.
 
Градът е един от най-привлекателните за реализиране на транспортни, туристически и бизнес инициативи заради близостта си с Черно море, което е " морската врата " на България и тъй като новото летище в Истанбул измества салдото на въздушния трафик в Европа на Изток, разясни заместник-министърът.
 
По думите й Бургас сплотява всички транспортни аспекти - съществуване на добра пристанищна инфраструктура за корабоплаването, интернационално летище с опция за обслужване на всички видове въздухоплавателни средства, ЖП съгласуваност със столицата и много-добре развити магистрални артерии с Азия.
 
Българската страна търси благоприятни условия за увеличение на полетите до интернационалните летища в страната, бе безапелационна Анна Натова. Министерството на превоза и известията и Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " са в договаряния за сключване на меморандуми за съдействие във въздушния превоз с страни от разнообразни континенти.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР