Бургаският Районен съд уважи искането на държавното обвинение за най-тежка

...
Бургаският Районен съд уважи искането на държавното обвинение за най-тежка
Коментари Харесай

Оставиха Деян Готвача в ареста, търсят има ли връзка със смъ...

Бургаският Районен съд почете настояването на държавното обвиняване за най-тежка мярка и остави в ареста Деян Стефанов Дичев, известин и като Деян Готвача, заяви Нова тв. Мъжът е упрекнат в персонално укривателство на остатъци от човешко тяло и оръжие, с което е осъществено убийството на 28-годишния Юмер Мехмед.

Предвиденото наказване за сходно закононарушение е до пет години затвор и пробация, което провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи и гневни апели за митинги. От прокуратурата прецизираха, че мярката за неотклонение през днешния ден касае обаче само убийството на 28-годишния Юмер Мехмед. Държавното обвиняване имало сигурни доказателства в присъединяване на Дичев в разчленяването на тялото на убития.

" Заедно със Станимир Рагевски положил в бидони тленните остатъци от разчлененото тяло на Юмер Мехмед. След това двамата пренесли останките с лек автомобил до брега на тресавище, намиращо се в Бургас в кв. " Долно езерово ", където ги скрили във висока папратова растителност. След това Деян укрил в помещение в постройката на ДНА огнестрелното оръжие " сподели представителят на Бургаската Районна Прокуратура Иван Кирков.

В правосъдната зала самият Дичев и отбраната му упорстваха за по-лека мярка за неотклонение, а точно домакински арест, с цел да се грижел за щерка си. Дичев подсети и това, че спомага на проверяващите и отхвърли да е разчленявал тялото на Юмер.

" Струва ми се че има някаква доза на страдание от това, което видях, въпреки че сме нямали опция да беседваме кой знае какъв брой по това ", показа сбито пред медиите бранителят на Дичев, юрист Борислав Янков.

Държавното обвиняване обаче акцентира, че за убийството на 46-годишната Теодора Бахлова и вероятно съучастничество на Деян Дичев в тежкото закононарушение следствието продължава и не е завършило. Възможно е обаче Дичев да получи по-тежко обвиняване от Бургаската окръжна прокуратура, което да го остави зад решетките повече от вероятните 2 месеца арест при актуалното обвиняване за персонално укривателство. Според юрист на почернените фамилии " се съзират признаците на същинско съучастничество и помагачество. Най-малкото във връзка с убийството на Юмер, не може Рагевски да потърси за повторно еднакъв човек, да вземе основна роля по укриването на натрупа без да знае изначално че той ще му помогне във това ", сподели по-рано юрист Димитър Вълчев.

Деян Дичев към този момент е бил осъждан 5 пъти за разнообразни закононарушения.

Определението на съда предстои на обжалване и протестиране в тридневен период.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР