Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража

...
Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

След атаката с нож в центъра на Бургас: Оставиха в ареста нападателя

Бургаският областен съд взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Пламен Русев, упрекнат за нахлуване с нож в центъра Бургас.

Русев е осъждан, само че оправдан по право, обясни прокурор Христо Колев. Прокурорът не пожела да разяснява защо е бил осъждан преди обвинения, тъй като това не е обвързвано с актуалното обвиняване.

Причините, довели до случая, се обясняват. Прокурорът означи, че е изрично, че е нанесен единствено един удар от едно лице с нож, чието острие е 28 сантиметра. На потърпевшия 32-годишен Иван Ангелов са нанесени извънредно съществени провали, като е обиден неговият бял дроб, аортата на белия дроб и черния дроб.
 Прокурор Христо Колев БГНЕС
По думите на прокурор Колев мъжът е жив единствено и извънредно с помощта на напъните на медицинските лица и методът, по който се е придвижил до болничното заведение, директно след удара.

Иван Ангелов е изгубил четири литра кръв и сега е в кома.

Обвинението против Пламен Русев е за опит за ликвидиране по член 115 по отношение на член 118 от Наказателния кодекс, за който се планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост.

По отношение на други две лица все още тече следствие, с цел да се изяснят и аргументите за случая, и дали те имат съпричастност към случая. С оглед на продължаващото следствие прокурор Колев се въздържа от коментар дали и те също са престъпно проявени. Към този миг против тях няма повдигнато обвиняване.

Какъв е претекстът за осъщественото посягане с нож върху 32-годишния мъж също е въпрос, който ще се обяснява след това, защото самият потърпевш към момента е в кома, не може да бъде разпитан и да се чуе и неговата версия.

Прокурор Колев съобщи, че все още няма да разяснява и какво е разказал за случилото се обвиненият Пламен Русев, само че посочи, че двамата мъже са се познавали.

32-годишният Иван Ангелов беше атакуван и намушкан в гърдите в центъра на Бургас, в региона на Новата поща, към 11 часа на 27 декември 2022 година Мъжът бе откаран в Университетската болница в морския град, където му беше осъществена незабавна интервенция. Свидетели на нападението тогава описаха, че мъжете са имали и бухалки и са гонили потърпевшия, преди да се стигне до намушкването, а живеещите в центъра на Бургас са шокирани от бруталното нахлуване измежду бял ден. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР