Бургаският Нефтохимик 2010 наложи волята си над ЦСКА, след като

...
Бургаският Нефтохимик 2010 наложи волята си над ЦСКА, след като
Коментари Харесай

Нефтохимик - ЦСКА 3:1 гейма: Отборът от Бургас се утвърди на върха в Супер Волей

 Efbet2023 Horizontal
Бургаският Нефтохимик 2010 наложи волята си над ЦСКА, откакто записа победа с 3:1 гейма в дербито на 20-и кръг. Определяният от мнозина като " Финал преди Финала ", дуелът сред бургазлии и софиянци не разочарова почитателите на качествения волейбол.

Домакините обаче съумяха да се оправят със противника си и се поздравиха с 16-и триумф в мъжкия ни хайлайф за сезон 2022/2023. Така, състезателите на Атанас Петров остават водачи във краткотрайното класиране, като им остава да изиграят два мача от постоянния сезон преди началото на плейофната фаза и най-вероятно ще влезнат в решаващите борби, завършвайки преди всичко.

ЦСКА от своя страна, който господства на върха в средата на сезона, заемат трета позиция с 14 победи, като пред тях на второ място са единствено Левски (също с 14 победи, само че и мач по-малко преди приключването на 20-и кръг).

В дуела сред Нефтохимик и ЦСКА двата тима си размениха по един гейм, само че след 1-1 домакините взеха самодейността и повече не погледнаха обратно. По-успешната игра в офанзива изигра основна роля за успеха на бургазлии, които приключиха с 58 сполучливи офанзиви (на 48 за ЦСКА). По-доброто показване на блок също подпечата триумфа на домакините (11 на 5 блока), като само в директни точки от начален удар гостите бяха малко по-добри (7 на 6). " Червените " обаче позволиха повече неточности (30 на 23).

Матей Михайлович избухна с 27 точки за спечелилите и сграбчи премията за Играч на мача. 17 добави Аксел Трухчев. Основното оръжение на ЦСКА през сезона - Димитър Димитров, пък се регистрира с 25 точки за своя отбор.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР