Бургаският баскетболен отбор Черноморец“ ще се бори за спечелване на

...
Бургаският баскетболен отбор Черноморец“ ще се бори за спечелване на
Коментари Харесай

Черноморец излиза в битка за титлата на 1 юни, продават се билети онлайн

Бургаският баскетболен тим „ Черноморец “ ще се бори за продобиване на първата си купа в Националната баскетболна лига на 1 юни в новооткритата зала „ Арена Бургас “. Това ще е третият мач на „ акулите “ в конкуренцията за златото, откакто преди този момент гостуват на 27 и 29 май на „ Балкан “ в Ботевград. Според регламента на шампионата с трофея ще се окичи тимът, който завоюва 3 от 5-те дуела. Ако не бъде излъчен победител от първите три срещи, предстоят още два мача – на 3 юни в Бургас и на 6 юни в Ботевград.

„ Домакинският ни мач на 1 юни е извънредно значим за нас, по тази причина приканвам бургазлии да дойдат и да ни поддържат в залата. През последните години върнахме Бургас на баскетболната карта на България, а шансът за спечелването на първата ни купа ще даде криле на тима за европейските шампионати. Много ще сме горди, в случай че успеем да вдигнем трофея пред родната ни аудитория в Бургас. Това е дребен жест за голямата поддръжка и обич, които получихме в последните ни домашен мачове! “, разяснява Васил Евтимов, треньор на „ Черноморец “.
-->
Вратите на „ Арена Бургас “ ще бъдат отворени в 17 часа на 1 юни, като билети за мача могат да се купят от касите на новооткритата зала в деня на събитието или онлайн от . Те ще са на цена от 7 лева, като билетите за пенсионерите и учениците ще са понижени на 3 лева Децата под 12 години ще бъдат допускани гратис в залата, само че с компаньон. Организаторите на събитието са подготвили доста изненади за публиката и същинско шоу на полувремето. На място в залата ще могат също да се закупят храна, питиета и почитател продукти.

Баскетболният клуб „ Черноморец “ е учреден през 1946 година, като „ акулите “ имат 2 извоювани купи на България през 1965 и 1975 година, както и два бронзови медала в шампионата през 1981 и 1991 година След малко спиране, през 2019 година „ Черноморец “ се завръща в мъжкия хайлайф (Национална баскетболна лига). От сезон 2020/2021 треньор на тима е един от най-успешните български баскетболисти Васил Евтимов. Той е единственият баскетболист, който е играл за два национални тима на Европейското по баскетбол (Франция и България). Носител е на Еврокупата през 2001 година с Maroussi, с което се трансформира и в единствения български баскетболист, печелил европейски трофей на клубно равнище. В своята спортна кариера се е състезавал за университета на Майкъл Джордън (University of North Carolina), играл е с именитите Коби Брайънт, Джърмейн О`Нийл, Стивън Джаксън, Ричард Хамилтън и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР