Burgas24.bg публикува писмото на Стамболиев, в което съобщава за промените,

...
Burgas24.bg публикува писмото на Стамболиев, в което съобщава за промените,
Коментари Харесай

Зарадваха пенсионерите в Бургас с отлична новина, свързана с градския транспорт!


Burgas24.bg разгласява писмото на Стамболиев, в което оповестява за измененията, касаещи бургаските хора от третата възраст:

" През ноември предходната година  получих сигнал за проблем с така наречен " стеснен брой “ пътувания за пенсионерите, които са си закупили електронни карти. Тогава нашите възрастни съграждани ми споделиха, че л имитът от 50 пътувания месечно не им е задоволителен.

От образците, които те ми дадоха, стана ясно, че даже и да възнамеряват пътуванията си по две дневно, те не им разрешават да водят естествен обществен живот, тъй като в случай че желаят да посетят своите близки, внуци, да вървят постоянно при своя персонален доктор, в болница, в аптека, където да си закупят медикаменти, до пенсионерския клуб, до спектакъл, до местата, където могат да си заплащат сметките, лимитът ще бъде надхвърлен.

Бих желал да подчертая достойното държание на бургаските пенсионери, които не търсиха понижение цената на картата им за пътешестване в градския превоз, а единствено нарастване на броя пътувания за даден месец.

Молбата ми до ръководителя на Общинския съвет Бургас, до ръководителя на Постоянната комисия по превоз и морско дело и до шефа на " Бургасбус “ ЕООД, която изпратих при започване на тази година, за въвеждане на някаква смяна на лимита за жалост остана без последици.

Наскоро представители на десетки пенсионерски клубове още веднъж ме потърсиха за подпомагане по същия проблем и този път аз срещнах с желанието им кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Той и екипът му реагираха оптимално бързо  и след в детайли разискване със зам.-кмета по финансите и с управлението на общинския транспортьор " Бургасбус “ беше реализирано единодушие и взето решение от 6 декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде повишен от 50 на 80 пътувания месечно или с 60% повече .

Смятам, че това е един от най-хубавите дарове за Никулден, които бургаските пенсионери ще получат.

Постигнатият триумф е доказателство, че в случай че жителите, публичният бранител и кметът на една община обединят напъните си, тогава проблемите могат да намерят решение в интерес на хората ", написа  Стамболиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР