Бургас. Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 наблюдават в имунизационния

...
Бургас. Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 наблюдават в имунизационния
Коментари Харесай

Засилен интерес към ваксинацията е отчетен в медицинския център на областната болница в Бургас

Бургас. Засилен интерес към имунизацията против COVID-19 следят в имунизационния кабинет на МЦ " Св. Николай Чудотворец ". Това оповестиха от УМБАЛ, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Медицинският център на лелчебното заведение бе първият, в което започва имунизационната акция в Бургаска област през декември предходната година и от този момент работи без почивен ден.

" През лятото ползата към имунизацията бе понижен, само че от няколко седмици в кабинета следят растеж на искащите. В момента центърът разполага с три типа ваксини - еднодозовата на " Янсен " и РНК-ваксините на " Пфайзер-Бионтех " и " Модерна ". Най-голям е ползата към еднодозовата ваксина, следвана от тази на " Пфайзер ". Докато при старта на имунизационната акция в МЦ " Св. Николай Чудотворец " идваха най-вече възрастни хора, в последно време главният поток се състои от млади гости. Забелязва се растеж на искащите да се ваксинират измежду групата на 18-25 годишните. Имунизации са правени и на няколко деца под 18-годишна възраст ", показват експертите.

Работещите в кабинета споделят, че към този момент има запитвания от хора, имунизирани при започване на годината и искащи да си слагат трета доза, само че все още това не е допустимо, до момента в който не се получи публична наредба от Министерство на здравеопазването.

Ваксинациите се организират както следва:
-в делнични дни след 15.00 ч. и в почивни дни - в кабинет в главната постройка на МЦ " Св. Николай Чудотворец ", вход през Централната регистратура на УМБАЛ Бургас;
-в делнични дни до 15.00 ч. - в кабинет на гърба на Спешно поделение, до паркинга на колите за спешна помощ.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР