Бургас. За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията Да изчистим

...
Бургас. За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията Да изчистим
Коментари Харесай

Бургас: Общината ще се включи в кампанията Да изчистим България заедно

Бургас. За поредна година Община Бургас поддържа акцията " Да почистим България дружно " и приканва всички жители дружно на 15 септември от 09.30 часа да се включат в почистването и да създадем града ни още по-чист и по-привлекателен. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Тази година са избрани 4 зони, които чакат намесата на жителите, с цел да станат още по-чисти:
- Неохраняема плажна линия - " Атанасовска коса " ;
- Неохраняема плажна линия - " Солници " ;
- Парк " Минерални бани " ;
- Парк " Росенец ".
Всички искащи могат да се включат в почистването на избраните места, като Община Бургас обезпечава задоволително количества чували и ръкавици.
До 14 септември (до края на работния ден) чували и ръкавици могат да се получат от всички териториални дирекции по жилищните комплекси, както и от административните здания в кварталите на Бургас и съставните селища.
В самия ден на " огромното почистване " - на 15 септември, в интервала от 09.30 часа до 11.00 часа в пунктове на 4-те избрани за почистване зони ще се раздават чували и ръкавици на жителите, присъединили се в акцията.
Тези, които желаят да почистят околоблоковите пространства в региона, в който живеят, могат да получат чували и ръкавици и в дирекция " Околна среда ", ул. " Шейново " 24, ет.2 - в границите на работното време.
Участващите в акцията следва да изнесат събраните боклуци на налично за сметоизвозващите коли място, както и да осведомят за местоположението на отпадъците на тел. +35988 7716637 или +359886 063712.
Община Бургас е основала организация за навреме транспортиране на събраните боклуци посредством екипи на Консорциум " Титан Бургас ".
Продължава самодейността за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско дружество " Чистота ЕКО ". На 15 септември за всеки предадени 3 кг празни пластмасови бутилки в някой от деветнадесетте мобилни центъра за разделно събиране на боклуци на територията на общината, ще се раздават по 5 литра първокачествен пакетиран компост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР