Бургас. В навечерието на активния летен туристически сезон Община Бургас

...
Бургас. В навечерието на активния летен туристически сезон Община Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Общината постави нова маркировка в града, която да улеснява достъпа на хора с увреждания до обществени места

Бургас. В навечерието на дейния летен туристически сезон Община Бургас осъществена следващата мярка, която ще е в помощ на хората в неравностойно състояние да имат достъп до знакови места в града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В морската градина към този момент са обозначени два маршрута, осигуряващи елементарно и безвредно напредване на хора с понижена пъргавина. Те са маркирани с интернационалния знак за хора с увреждания и стрелка, която указва посоката към даден обект. Единият маршрут указва най-удобния път до КЦ „ Морско казино “, Моста и Магазия 1.
Вторият ще оказва помощ на хората с двигателни проблеми по какъв начин да се придвижват от автобусната спирка на ул. „ Константин Величков “ до плажната линия, Фестивала на пясъчните фигури или крайбрежната алея към солниците.
Инициативата е самобитно продължение на към този момент осъществените ограничения обезпечаване на достъп до пешеходните пространства и в интегрирания градски превоз.
Хората, които се придвижват на количка или пък страдат от понижено зрение, постоянно изпитват усложнения, когато са на непознато място. Затова в условията към оформянето на публични пространства е планувано да се слага интернационалният знак за хора с увреждания. Индикацията се слага по продължението на наличните направления, свързващи обособените детайли на градската среда.
Осигуряването на налична среда за всички е една от предпоставките за образуването на съвременен, първокласен и резистентен туристически артикул.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР