Бургас. Установен е извършителят на убийството в кв. Долно Езерово“.

...
Бургас. Установен е извършителят на убийството в кв. Долно Езерово“.
Коментари Харесай

Установен е извършителят на убийството в кв. „Долно Езерово“

Бургас. Установен е причинителят на убийството в кв. „ Долно Езерово “. Това стана ясно по време на брифинг в постройката на Апелативна прокуратура – Бургас, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . На причинителя е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране, което е било осъществено в землището на кв. „ Долно Езерово “. Оръжието, с което е било осъществено закононарушението е автомат и е било намерено на към 350 метра от мястото на осъществяване на убийството, като е било добре скрито от причинителя. Старши комисар Радослав Сотиров означи, че килърът и жертвата са се познавали от близо 10 години, като и двамата имат общи занимания в региона на строителството.

„ Изключително тайни във връзка с техните връзки, нямали са връзка по мобилни телефони, връзката се е правила от адрес на адрес “, сподели още ст. Комисар Сотиров. По думите му причинителят е на 32 години и родом от Шумен, само че е обитавал на територията на град Бургас. Мотивите за убийството към момента са в развой на изясняване.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов –заяви, че убитият и причинителят на закононарушението са участници в други две тежки закононарушения – 2 въоръжени грабежа. Единият е през 2015 година в град Айтос, а другият е 2016 година в София и става въпрос за въоръжени грабежи, при които е употребявано огнестрелно оръжие и са откраднати огромни суми пари.

Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас сподели, че след доста старания на полицията се е достигнало до причинителят на убийството, който след това е оказал и цялостно подпомагане за откриване на закононарушението и самичък е показал материалните доказателства, които е бил скрил.

„ В рамките на две седмици се извърши голям размер процесуално-следствени дейности, разпитани са голям брой очевидци, като закононарушението се разкри мъчно, тъй като първоначално нямахме и данни кое е убитото лице, само че поетапно се стигна до причинителя “, добави наблюдаващият прокурор. По думите му не е само самопризнанието, налице са и голям брой други доказателства, както и показанията на очевидците разпитани по делото и заключенията на назначените досега експертизи.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР