Бургас. Тази година в Бургас се изпълняват или предстои да

...
Бургас. Тази година в Бургас се изпълняват или предстои да
Коментари Харесай

Местността „Мадика“ се развива като нова бизнес зона, Община Бургас помага с довеждаща инфраструктура

Бургас. Тази година в Бургас се извършват или следва да започват пет плана със документи за вложения от клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Два от тях се осъществят в местността „ Мадика “. Това оповестиха от Общината .

Единият е на „ Търговска Лига - Глобален аптечен център “ АД – за създаване на многопрофилна болница за интензивно лекуване " Сърце и Мозък ", където следва да бъдат разкрити 200 работни места.

Вторият е за създаване на дружество за опаковки за хранително-вкусовата индустрия. Инвестицията е на „ Сидоренко Фудтех “ ЕООД и „ Сидоинвест “ ЕООД. Предвижда се строителство на нови индустриални халета, хранилища и офиси, закупуване на в допълнение индустриално съоръжение и профилирани софтуери за продажби и ръководство на складови наличия.

И двата плана в местността „ Мадика “ към този момент се извършват, като строителството на болница „ Сърце и мозък “ е във заключителен стадий.

„ За да обезпечим естествената активност на вложителите, като добър сътрудник ние влагаме общински средства за построяването на модерна довеждаща инфраструктура в зона „ Мадика “, където отварят порти от ден на ден нови обекти. Ще продължим да го вършим и през идващите години. “, съобщи кметът Димитър Николов.

В момента тече осъществяването на план за създаване на улица, обслужваща предприятията в „ Мадика “, в това число болница „ Сърце и мозък “. Първоначално се работи по дъждовно-битовата канализация. С улицата ще минат всевъзможни потребни връзки. После тя ще бъде асфалтирана. Ще се създадат тротоари и осветяване. Работи се на стадии, като крайната цел е с реализирането на тази улица „ Мадика “ да се свърже с основния републикански път I-6 Бургас - „ Ветрен “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР