Бургас. Шейсет години след рождението на поетесата Петя Дубарова едно

...
Бургас. Шейсет години след рождението на поетесата Петя Дубарова едно
Коментари Харесай

"Петя на моята Петя" - филм за Петя Дубарова и колко е важно да се бориш за идеалите си

Бургас. Шейсет години след рождението на поетесата Петя Дубарова едно модерно момиче, носещо нейното име, вплита бунтарската си орис с тази на най–близките си другари от учебно заведение, с цел да опишат дружно за това какъв брой е значимо да се бориш за идеалите си до край. И за ролята на учителите, които оставят диря. Това е историята на лентата " Петя на моята Петя ".

" От дребна чета Петя Дубарова и ми е доста тъжно, че я няма в образователната ни стратегия. Още през цялото време видях, че ще ми е комплицирано и героинята е надалеч от мен, тъй като е доста по–смела и постоянно си споделя всичко ", сподели Александра Костова.

Отвъд дързостта на младата Петя Монева сюжетът реализира една среща обратно във времето - с митичния облик на Дубарева, изигран от Алиса Атанасова.

" Прекрасно се оправиха децата във кино лентата ", сподели продуцентът Николай Урумов.

" Всички артисти, в това число и огромните - Юлиян Вергов и Албена Павлова, подходиха с безусловно почитание към нашия текст и не са променяли нищо ", сподели сценаристката Нели Димитрова.

Именно сюжетът събира за пръв път пред камера Юлиан Вергов и щерка му - Алена. Така единствено за 19 снимачни дни фантазията за кино живот на редовете с лирика се трансформира в действителност.

" Петя на моята Петя " е филм, който е идея. Кауза за за това по какъв начин творчеството на едно ненавреме отишло си момиче да доближи до младежите в този момент в България ", добави Димитрова.

" Младото потомство няма потребност да чупи стени, с цел да може да се бунтува. Може бунтарството да бъде по–тихо и някак си самостоятелно единствено по себе си ", сподели Алена Вергова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР