Бургас. Шарена книга“ е наръчник, отразяващ опита ни за работа

...
Бургас. Шарена книга“ е наръчник, отразяващ опита ни за работа
Коментари Харесай

Марионела Стоянова, Сдружение „Социален център Бургас“: „Шарена книга“ е наръчник, отразяващ опита ни за работа по време на пандемия

Бургас. „ Шарена книга “ е справочник, отразяващ опита ни за работа с потребителите по време на пандемия. Това сподели по време на представянето на най-новото издание, дело на екипа на Сдружението, шефът Марионела Стоянова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Днес бяха показани резултатите от плана „ Шарена книга за чиновници и консуматори на обществени услуги за хора с увреждания “. Той се осъществя от Сдружение „ Социален център Бургас ”, с финансовата поддръжка на Агенцията за хората с увреждания. По време на събитието участваха Севдалина Турманова, ръководител на Общински съвет – Бургас, зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, Мая Казанджиева – „ Социални действия, опазване на здравето и спорт ”, както и издателят Румяна Емануилиду. Изданието е отдадено на 10-годишнината на организацията.

„ Идеята да създадем „ Шарена книга “ породи напълно непринудено при започване на тази година. Тогава обичайно Агенцията за хора с увреждания насочва покана за кандидатстване с планови оферти. В рамките на съставен елемент 3 от Методиката за интеграция и рехабилитация ние разпознахме обстоятелството, че сме позволен претендент. Така взехме решение целият събран опит, който натрупахме по време на отдалечената работа през предходната година с нашите консуматори, да обобщим и да издадем в един справочник “, уточни шефът.

В книгата е включено проучване на психолога на Сдружението върху това по какъв начин една ненадейно настъпила рецесия, каквато е Коронавирус пандемията, може да повлияе върху потребителите и чиновниците в обществените услуги.

„ Решихме да поканим и госпожа Мая Казанджиева от Дирекция „ Социални действия “ към Община Бургас, която направи преглед на обществените услуги на територия на града и това по какъв начин те се оправят в изискванията на пандемия. В „ Шарена книга “ включихме и дипломната работа на студента Анна Крушкова, която е член на Сдружение „ Социален център “ от самото му основаване. Дипломната ѝ работа е на тематика: „ Използване на различна връзка при лица с говорни и физически нарушавания “. Това са спомагателни средства за връзка, които занапред навлиза в областта на обществените услуги и разчитаме, че точно тя ще способства за това този вид средства да се разпространяват. Освен това, в наръчника подбрахме 25 от всички 58 занятия, които сме имали по време на отдалечената работа с нашите консуматори “, добави Марионела Стоянова.

Втората част на изданието включва творби – разкази, есета, стихове и други, на 7 от всички даровити консуматори на обществената услуга.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР