Бургас. Серия проверки срещу бракониерски риболов в язовир Мандра, в

...
Бургас. Серия проверки срещу бракониерски риболов в язовир Мандра, в
Коментари Харесай

Серия проверки срещу бракониерски риболов в язовир Мандра, в пристанища и в акваторията на Черно море извършиха служители на ИАРА

Бургас. Серия инспекции против бракониерски лов на риба в язовир Мандра, в пристанища при разтоварване на риболовните кораби и в акваторията на Черно море направиха чиновници на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА). Това оповестиха от ИАРА .

При осъществен обход по крайбрежията на Мандренско езеро, инспектори от организацията откриха скрита в тръстиката немаркирана лодка с дължина 4,5 м, с мрежи и чували. Всички уреди и средства са конфискувани. В хода на инспекцията е открито и лице, извършващо лов на риба, без да има нужния билет за това. На нарушителя е формиран АУАН за нарушение наредбите на ЗРА.
На територията на пристанище в Свети Влас и Несебър са формирани още 2 бр. АУАН на извършители за осъществяване на лов на риба с мрежи, без да имат позволение за икономически лов на риба и уверение за асимилиране на запас от риба и други водни организми. С актовете за административно нарушаване са конфискувани риболовните уреди, а уловената риба е върната назад във водите на Черно море.

При осъществен патрул със служебна лодка на ИАРА в прилежащата акватория на пристанище Царево, контролните органи откриха и иззеха 3 бр. дънни тралиращи средства вид " драги ". Съставен е отчет за осъществената инспекция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР