Бургас се нуждае месечно от 700 кръводарители за да бъдат

...
Бургас се нуждае месечно от 700 кръводарители за да бъдат
Коментари Харесай

Желаещите да дарят кръв в Бургас се се увеличили през април

Бургас се нуждае месечно от 700 кръводарители с цел да бъдат задоволително количествата кръв в Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ в града.

Отделението доставя всички лечебни заведения на територията на Бургаски район. В месеците с деен туристически сезон, когато се усилват случаите и злополуките, потребностите са по-големи. Това оповестиха от пресслужбата на УМБАЛ. От там осведомиха, че 903-ма души са изявили предпочитание да дарят кръв април. Те са с 334-ма повече, в сравнение с през март.

През март броят на кръводарителите спадна рекордно поради оповестеното изключително състояние и усложнения достъп до кръвните центрове в цялата страна. През март се явиха едвам 569 искащи, като от тях съумяха да дарят кръв 456 души, останалите отпаднаха по медицински показания, прибавиха от Отделението по трансфузионна хематология. От там оповестиха, че искащите да дарят кръв могат да създадат това в отделението всеки работен ден от 7.00 до 14.00 часа. Има и дежурни екипи, които ще реагират при предпочитание за кръводарителски акции след работно време.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР