Бургас. Руският цигулар виртуоз Антон Мартинов, любимец на пианистката Марта

...
Бургас. Руският цигулар виртуоз Антон Мартинов, любимец на пианистката Марта
Коментари Харесай

Бургас: Руският цигулар Антон Мартинов ще представи проект в дуо с българката Кремена Николова в Експоцентър „Флора“ на 2 октомври

Бургас. Руският цигулар виртуоз Антон Мартинов, любим на пианистката Марта Аргерич и артистичен шеф на влиятелния фестивал в Париж „ Le Printemps du Violon “, идва в България с един доста специфичен план в дуо с българката Кремена Николова, основател и шеф на фестивала San Martino a Natale във Венеция. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.
„ MUSIC for TWO “ ще се организира в Експоцентър „ Флора “ на 2 октоври в зала 2 от 19:00 часа. Той е новаторски, уникален звукозаписен план от голям брой албуми, два към този момент осъществени, който сплотява барокова и модерна музика. Виртуозните творби за две цигулки са разследване от думите на именития Ivry Gitlis, слушайки взаимните им осъществявания: „ Задължително би трябвало да запишете това, в никакъв случай не съм ставал очевидец на сходна симбиоза сред двама реализатори “. Публика и рецензия са единомислещи, че интерпретацията на двамата музиканти носи една особена непозната сила, която по собствен метод омагьосва.
Дуото със лична еднаквост и неповторим репертоар е притежател на една нова традиция в актуалната класическа музика.
В концертен вид програмата е изпълнявана с извънреден триумф в Италия, Франция, Германия, Словения в границите на емблематични фестивали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР