Бургас. Пиеса за интимността или по-точно за изгубената интимност, Чакалнята,

...
Бургас. Пиеса за интимността или по-точно за изгубената интимност, Чакалнята,
Коментари Харесай

Бургас: Балет „Арабеск“ представя премиера на спектакъла „Чакалнята“ в града

Бургас. Пиеса за " интимността " или по-точно за " изгубената фамилиарност ", " Чакалнята ", ще бъде показана за първи път пред бургаска аудитория на 21 септември, от 18:30 часа на сцената на Държавна опера - Бургас. Това оповестиха от Община Бургас. " Понякога животът ни, в случай че погледнем обратно и напред, е низ от разнообразни чакални - освен в дословния смисъл.. Много постоянно чакалнята е положение на мисълта. Понякога е умеене да можеш да чакаш - да можеш да изчакаш верния миг, да реализираш избрана фантазия или избран проект " - споделя хореографът Росен Михайлов за най-новия театър на балет " Арабеск ".
В стила на танцовия спектакъл, спектакълът ни слага в обстановката на насилственото очакване, в която човек поддържа връзка с хора не по собствен избор и от това произлизат неуместни, комични обстановки. Знакови и свръхизвестни музикални шлагери на Стравински, Прокофиев, Хачатурян и други се съчетават гладко с хореография, която не ги отхвърля, само че ги интерпретира по изключително провокативен метод, който произтича от ясното чувство за действителността.
Разказвайки своята история посредством магията на танцовото изкуство, " Чакалнята " като едно пространство, събиращо поток от фантазии, пътища, илюзии, разочарования и отново фантазии, ви приканва да се гмурнете в него, търсейки и преоткривайки себе си в безкрая на неговите тайнства.
Музика - К. Сен-Санс, М. Равел, И. Стравински, С. Прокофиев, А. Хачатурян, А. Адам и други
Идея, хореография и сценография - Росен Михайлов.
Балет " Арабеск ", основан през 1967 година, е единствената авторитетно наложила се натрупа в България за реализиране на модерни постановки, основани на неконвенционалните трендове в актуалния танц. От 2000 година шеф на трупата е хореографът Боряна Сечанова. В репертоара си " Арабеск " има над 100 постановки. Методът на отворена сцена дава опция хореографи от България и от целия свят да реализират свои спектакли, разнообразни по жанр и разнообразни във връзка с употребяваните модерни танцови техники.
Росен Михайлов е хореограф, продуцент и лайт дизайнер, танцьор, реализатор. Работи в България и в Обединено кралство, Германия, Латвия, Гърция, Швейцария, Хонг Конг и други като танцьор, учител, хореограф и продуцент повече от 25 години. Участва в резидентски стратегии, креативен ателиета и семинари по актуален танц в целия свят. Работи в съдействие с голям брой световноизвестни имена, измежду които: Ръсел Малифант, Лойд Нюсън, Робърт Таниън и други През годините се трансформира в един от водещите модерни хореографи в България. През 2001г. основава своя лична компания " Хетероподи ". Преподавателската му процедура започва през 1998г. в Нов български университет, като сега е постоянен докторант и работи над своята дисертация " Нови изразни средства в танцовия спектакъл - мултимедия и видео - Танц за камера ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР