Бургас. Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност С.Р.

...
Бургас. Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност С.Р.
Коментари Харесай

Тялото на отвлечения 28-годишен мъж в Бургас е открито в разчленено състояние, на задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство

Бургас. Окръжна прокуратура – Бургас притегли към наказателна отговорност С.Р. Той е упрекнат за това, че съзнателно е умъртвил 28-годишен мъж в град Бургас. Престъплението е осъществено на 4 август 2021 година То е квалифицирано по чл.115 от Наказателен кодекс. Тялото на жертвата е намерено на 11 август 2021 година в разчленено положение. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България .

Подробности за случая бяха предоставени пред медиите от прокурор Георги Чинев – административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас, наблюдаващият досъдебното произвеждане прокурор Десислава Трифонова и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОДМВР – Бургас.

Те показаха, че по отношение на С.Р. в началото е повдигнато обвиняване за похищение, само че след откриването на тялото и събиране на спомагателни доказателства, обвиненият е притеглен към наказателна отговорност за ликвидиране. То е било осъществено с огнестрелно оръжие в жилище, благосъстоятелност на С.Р. и неговата брачна половинка. След убийството обвиненият е разчленил тялото, употребявайки режещ инструмент. Тези дейности са осъществени в границите на три дни в жилището, където е осъществено убийството. Частите от тялото са били опаковани в найлонови чували, след което сложени в бидони, което е разрешило да бъдат пренесени и укрити в околност край град Бургас. Разследващите са безапелационни, че обвиненият е положил големи старания, с цел да прикрие закононарушението от момента на контакта си с потърпевшия до скриването на останките от тялото му.

Прокурор Георги Чинев акцентира, че работата по досъдебното произвеждане продължава като прокуратура и полиция работят и за определяне съпричастността на С.Р. към други незаконни действия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР