Бургас. Общината и нейните партньори в Местната инициативна рибарска група

...
Бургас. Общината и нейните партньори в Местната инициативна рибарска група
Коментари Харесай

Бургас: Общината спечели 3 млн. лева по Програмата за морско дело и рибарство

Бургас. Общината и нейните сътрудници в Местната инициативна рибарска група Бургас - Камено си подсигуряваха над 3 милиона лв. по Програмата за морско дело и риболовство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . За тях ще се кандидатства по шест ограничения, като първата към този момент е отворена. Много е значимо локалният бизнес и неправителственият бранш да бъдат дейни, да приготвят качествени планове, с цел да може финансовият запас да бъде оползотворен в оптималната степен.
" Досега Бургас беше дискриминиран и не беше позволен бенефициент по рибарската стратегия. Ние се борихме, стигнахме чак до Европейската комисия, аргументирахме се и регламентът беше изменен в наша изгода. Призовавам дребните и междинни компании от Бургас и Камено да бъдат дейни, тъй като тези пари са за вас, огромни компании от столицата и страната нямат право да аплайват за тях ", сподели кметът Димитър Николов. Той показа параметрите на първата отворена мярка дружно със заместника си Руска Бояджиева и Кремена Чиликова - изпълнителен шеф на МИРГ Бургас - Камено. Тя е озаглавена " Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури ". Целта на процедурата е да подкрепи локалните дребни и междинни компании, които се занимават с преправяне на риба и аквакултури, да се модернизират предприятията и да се основат нови работни места в бранша. С нея се подтиква внедряването на нововъведения и разширение на асортимента, възстановяване изискванията на труд и понижаване на нездравословното влияние върху околната среда.
Максималният размер на сумата, за която може да се кандидатства по тази мярка с един план, е 97 000 лв.. Тези пари могат да се оползотворят, да вземем за пример, за профилирана техника, транспортно средство, програмен продукт, образование на личен състав, строително-ремонтни действия и други Срокът за кандидатстване по тази мярка е до 2 септември и до 30 декември 2019 година След това ще бъде отворена втората, ориентирана повече към неправителствения бранш, която ще подтиква опазването на естественото благосъстояние. Следващите ограничения ще бъдат ориентирани още веднъж към локалния бизнес, с акцент върху развъждането на аквакултури, рибарските общности и обезпечаването на тяхната целогодишна претовареност.
Офисът на Местната инициативна рибарска група Бургас - Камено е настанен в кметството на к-с " Меден рудник ". Неговите чиновници чакат искащите за среща, с цел да чуят техните въпроси и да оказват помощ при правенето на плановете. Имейлът им е [email protected].
Общата цел на тази стратегия с шест ограничения е да се увеличи конкурентоспособността на локалния бизнес в рибарския бранш, основаване на нови работни места и грижа за естествените запаси на Бургас. При оценяването на подадените планове най-вече точки ще носи критерият нови работни места. Кандидатстващите компании или Неправителствени организации би трябвало наложително да са регистрирани в Бургас или Камено, а не, примерно, в Созопол и Царево.
МИРГ Бургас - Камено е съдружие с нестопанска цел в социална изгода и обгръща следната територия: ж.к. " Меден рудник ", кв. " Крайморие ", кв. " Акациите ", Рибарското населено място " Ченгене скеле ", с. Маринка, с. Димчево, с. Извор, с. Твърдица, както и всички обитаеми места в община Камено.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР