Бургас. Народно читалище Възраждане-1927“ в кв. Рудник“ в Бургас организира

...
Бургас. Народно читалище Възраждане-1927“ в кв. Рудник“ в Бургас организира
Коментари Харесай

Концерт-спектакъл по случай 100-годишнината от рождението на известния кавалджия Никола Ганчев ще се проведе в кв. „Рудник“ в Бургас на 12 октомври

Бургас. Народно читалище „ Възраждане-1927 “ в кв. „ Рудник “ в Бургас провежда на 12 октомври 2019 година концерт-спектакъл, отдаден на кавалджийското изкуство, във връзка 100 години от рождението на великия кавалджия Никола Ганчев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Известният кавалджия, наименуван бащата на кавалджийското изкуство, е живял в сегашният квартал „ Рудник “ и е прославял името българско по целия свят със своя меден дудук. Известни кавалджии от цяла България ще вземат присъединяване в концерта, а точно - Недялко Недялков – гр. София, Данчо Радулов, Николай Докторов – гр. Варна, Георги Иванов – гр. Ямбол, кавалджйска група „ Варненчета “, детски национален оркестър „ Варненчета “ и други На сцената на читалището ще се чуят звуците на медните кавали на почитателите на Никола Ганчев. Събитието ще уважат и другари от Народно читалище „ Св. Св. Кирил и Методий “ – с. Шишманци, общ. Раковски, където се е родил Никола Ганчев.
„ Очакваме доста посетители и аудитория, която да се наслаждения на медните кавали и кавалджийското изкуство, основа на българския фолклор, обичай и просвета “, показват още от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР