Бургас. На 13 септември т.г., в района на Пункт за

...
Бургас. На 13 септември т.г., в района на Пункт за
Коментари Харесай

Тържествен ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от дивизиона патрулни кораби се проведе в Бургас

Бургас. На 13 септември т.г., в региона на Пункт за базиране Бургас, се организира церемониален обред по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от дивизиона патрулни кораби. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . След като целунаха бойното знаме и се заклеха във честност към Родината съгласно вековните войнски обичаи, младите матроси публично станаха част от екипажа на Военноморските сили на Република България.

Военнослужещите бяха поздравени от командира на формированието, капитан I сан Радко Пенев. Той напомни корените на този обред и изрази увереността си, че младите попълнения ще бъдат правилни на клетвените слова, а в случай че се наложи и със всеотдайност ще бранят Родината.

В словото си към младите моряци началникът на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби, капитан I сан Павлин Петков им пожела да носят с горделивост морската униформа, да бъдат почтени наследници на славните ни предшественици и да имат дълга и сполучлива кариера в редиците на Военноморските сили на Република България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР