Бургас. Мултимедиен спектакъл на НУМСИ Проф. Панчо Владигеров“, посветен на

...
Бургас. Мултимедиен спектакъл на НУМСИ Проф. Панчо Владигеров“, посветен на
Коментари Харесай

Бургас: Честваме 70 години от рождението на Емил Чакъров с мултимедиен спектакъл на Музикалното училище в петък

Бургас. Мултимедиен театър на НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “, отдаден на 70-годишнината от рождението на огромния български диригент Емил Чакъров, ще се организира на рождената дата на Маестрото – 29 юни, петък, от 20.30 часа в Летния спектакъл. Това оповестиха от Община Бургас .

На сцената ще излязат камерен оркестър с диригент Петя Тончева, юношески хор с диригент Анета Данаилова и балетните класове с педагози Недко Георгиев и Диляна Бахматова – Игнатова.

В програмата са включени творби на класиците Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков, П. Христосков, Й. С. Бах, П. И. Чайковски, Ж. Офенбах и други

Спектакълът е с вход свободен, а негов режисьор е Христо Симеонов.

Емил Чакъров е роден е през 1948 година в Бургас. Завършва Музикалното учебно заведение в София като цигулар в класа на Петър Арнаудов. Когато е на 15, той стартира да учи диригентство в Софийската консерватория и осем години по-късно е най-младият лауреат на състезанието по диригентство Херберт декор Караян в Берлин. Впоследствие става негов помощник в оперните продукции в Залцбург и Берлин.

Емил Чакъров дирижира Берлинската филхармония, Бостънския симфоничен оркестър, Израелската филхармония, Френския народен оркестър, Лондонския симфоничен оркестър, Оркестъра на Лос Анжелис, Оркестър Tonhalle, Цюрих и Чешкия филхармоничен оркестър. Дирижира постоянно в продължение на доста години Ленинградската филхармония в самия Ленинград, осъществявайки с тях многочислени записи и турнета в Германия, Австрия и Италия.

През 1986 година основава Новогодишния фестивал в София, който се организира годишно с присъединяване на актьори с интернационална популярност. Тук, той дирижира Софийския Фестивален Оркестър, учреден също по негова концепция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР