Бургас. Жителите на кв. Горно Езерово излязоха, за да почистят

...
Бургас. Жителите на кв. Горно Езерово излязоха, за да почистят
Коментари Харесай

Жителите на кв. Горно Езерово в Бургас излязоха, за да почистят брега на езеро „Вая“

Бургас. Жителите на кв. " Горно Езерово " излязоха, с цел да почистят брега на Бургаско езеро „ Вая “. Това оповестиха от Сдружението на на рибарите „ Бургаски езера “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас .

" Денят е неделя, а мястото – брега на Бургаско езеро „ Вая “ от страната на кв. Горно Езерово. Инициативата е на Академия за бойни изкуства „ Хикари “ и Сдружение на рибарите „ Бургаски езера “, а резултатът е по-чист бряг и заредени с възторг за нови достижения участници. След първото разчистване – на еко зоните от западната страна на Бургаско езеро на 10 февруари тази година, в този момент уредниците запретнаха ръкави за разчистване на брега на езерото и от страната на кв. Горно Езерово. Множеството отпадъци по брега на езерото са екологичен проблем, който съществува от дълго време, а почистването е значимо, тъй като ще предотврати попадането на отпадъците във водата, от където ваденето е съвсем невероятно. Бургаско езеро е едно от трите езера, които отчасти или напълно попадат в рамките на град Бургас и които са дом на стотици типове птици. Твърдите боклуци постоянно са рискови за тях, поради цветовете и формите, които животните одобряват за храна и гълтам. Ефектът върху човешкото здраве от възходящото количество микропластмаси във водите следва да бъде обяснен ", показват от Сдружението.

Жители на квартала са откликнали на поканата и са се присъединили всеобщо в мероприятието.

„ По време на доста почиствания инцидентни минувачи и поданици са ни следили без да се включат, само че през днешния ден локалните чистиха наедно с нас и то с огромно предпочитание “, сподели Рафи Янчев, ръководител на Сдружението на рибарите „ Бургаски езера “.

" Днешното събитие сподели, че и една искра възторг може да промени настройките и да изненада скептиците. След няколко часа усилена работа, участниците – изморени, само че удовлетворени, събраха над 300-те чувала с боклуци на едно място, откъдето в понеделник Община Бургас ще ги транспортира до депото за боклуци. Освен директната изгода от почистването, събитието беше значимо и поради мощния образователен детайл, защото в него участваха голям брой деца ", поосчват още от Сдружението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР