Бургас. Жители на Камено излязоха на протест против изграждането на

...
Бургас. Жители на Камено излязоха на протест против изграждането на
Коментари Харесай

Жители на Камено излязоха на протест против изграждането на крематориум край града

Бургас. Жители на Камено излязоха на митинг срещу построяването на крематориум, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . След няколко извършени митинга в Камено, през днешния ден поданици на града се събраха пред постройката на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас, с цел да изразят недоволството си против концепцията за създаване на крематориум край града им. Те считат, че би трябвало да бъде направено обширно изследване за въздействието на оборудването върху околната среда, защото съгласно тях то в действителност ще нанесе съществени екологични вреди на града.

„ От две години водим битка против това. Идеята на вложителя е крематориумът да се намира на най-хубавото място в Камено - там има оранжерии, насаждения, зеленчукови градини, наоколо е и основният тръбопровод, който зарежда града. За нас това ще бъде единствено един огромен замърсител “, съобщи ръководителят на инициативния комитет Добри Добрев.

Да изразят съпричастността си към протестиращите, на място пристигнаха кметовете на Камено и Българово – двете обитаеми места, които се намират наоколо до плануваното за крематориум място.

„ Подкрепям хората, никой от нас не е склонен с такова създаване. Вече даже са събрани над 2000 подписа против него. Предвиденото място е вододайна зона, по тази причина приканвам екологичната оценка да бъде огледана доста деликатно и да се създадат подробни изследвания “, съобщи кметът на Камено Жельо Вардунски.

„ Категорично декларирам своето мнение, че съм срещу построяването на такова оборудване. Желанието на вложителя е то да се намира на по-малко от километър от нашето землище. Нашите съграждани не са съгласни с това и аз ги поддържам “, уточни кметът на град Българово Йордан Йорданов.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР