Бургас. Десетки прокурори, следователи и служитрели на Апелативен район -

...
Бургас. Десетки прокурори, следователи и служитрели на Апелативен район -
Коментари Харесай

Прокурори, следователи и служитрели на Апелативен район - Бургас протестурат мълчаливо пред Съдебната палата

Бургас. Десетки прокурори, следователи и служитрели на Апелативен регион - Бургас протестурат безмълвно пред Съдебната палата, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Те изразят мълачливо несъгласието си с импортираните законопроекти за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ) и Наказателно-процесуалния кодекс. Според тях това е опит да бъде уязвена независимостта на Съдебната власт, в частност на Прокуратурата. Магистратите и чиновниците излязоха да изразят недоволството си пред централния вход на Съдебната палата в Бургас.

От Прокуратурата показват, че в плана за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт е планувано премахването на всички звена на профилираното правораздаване (съд, прокуратура и следствени органи). Според магистратите приемането на предложенията за закриване на тези структури, с изключение на статута и независимостта на магистратите, би уязвило съществено и ползите на българската страна, се показва в мнението.

На митинга в Бургас участват Любомир Петров, административният началник на Апелативна прокуратура - Бургас и Георги Чинев, административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР