Бургас. Четири от най-красивите водолюбиви птици, които гнездят в района

...
Бургас. Четири от най-красивите водолюбиви птици, които гнездят в района
Коментари Харесай

Бургас: Четири водолюбиви птици, които гнездят в района на бургаските езера и Черноморието, ще бъдат изобразени на пощенски марки

Бургас. Четири от най-красивите водолюбиви птици, които гнездят в региона на бургаските езера и Черноморието, ще бъдат изобразени на пощенски марки. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Групата включва розов пеликан, огромен гмурец, дребна бяла чапла и дребен корморан.
Новите издания ще бъдат показани на 1 февруари от 11.00 часа в Музея на известията, ситуиран в Централното ръководство на " Български пощи ". Датата е определена особено във връзка Световния ден на влажните зони, който се отбелязва на 2 февруари.
Идеята за основаването на пощенските марки е на Фондация " Виа Понтика ", която работи взаимно с държавни и неправителствени организации за опадване на биологичното многообразие.
Тази година отбелязването на Световния ден на влажните зони има за цел да концентрира вниманието на обществото върху въпроса за опазването на климата и естествените благосъстояния.
Авторите на концепцията за пощенските марки са избрали да изобразят жители от бургаския езерен комплекс, тъй като той е част от главния миграционен път на птици от цяла Европа към южните страни, носещ името " Виа Понтика ".
Много от прелитащите по този маршрут птици остават да зимуват или гнездят край Бургас поради положителните условия, които предлага регионът.
Край локалните езерата са открити 254 типа птици, 71 от които са включени в " Червената книга " на България. От срещащите се типове 105 са от европейско природозащитно значение, като 9 от тях са международно застрашени, а застрашени в Европа са 95 типа.
С инициирането на издаването и стартирането в приложимост на тази серия от четири марки, Фондация " Виа Понтика " цели да разпространява благосъстоянието от биологично многообразие, което към момента имаме, да промени отношението на хората към предпазените територии и типове, с цел да има чиста природа за поколенията след нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР