Бургас. 840 литра пластмасови отпадъци почистиха деца на плажната ивица

...
Бургас. 840 литра пластмасови отпадъци почистиха деца на плажната ивица
Коментари Харесай

840 литра пластмасови отпадъци почистиха деца на плажната ивица към кв. „Сарафово“ в Бургас

Бургас. 840 литра пластмасови боклуци почистиха деца на плажната линия към кв. „ Сарафово “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Кампанията по разчистване бе проведена от Фондация " Шанс за децата и природата на България " и Център за млади гении.

„ Въпреки дъждовното време екипът на центъра и участниците в Еко-клуб " Сини откриватели ", както и няколко родители и инцидентни минувачи се включиха интензивно в екологичната самодейност. А като резултат бяха събрани над 840 литра пластмасови боклуци и изхвърлени на предопределените за задачата места. " Фондация " Шанс за децата и природата на България " от дълго време е оповестила " война " на пластмасовите боклуци. Пластмасата е един голям екологичен и здравен проблем. Попадайки в почвата и водните басейни, тя се придвижва и в нашата храна, което вреди на здравето ни ", съобщи Пепа Николова от фондацията.

Децата участници в еко-клуб " Сини откриватели " към Центъра за млади гении приканиха да не замърсяваме плажа. По думите на деветгодишния Борис Джелепов той е наш и би трябвало да го пазим чист. Според различен участник в акцията - Александра Попова на 17 години, е значимо да събираме разделно отпадъците си, тъй като нашата планета не е кофа за отпадък. „ Всички живеем в една симбиоза, както ние се нуждаем от нашата природа, по този начин и тя се нуждае от нас да я пазим чиста и красива ", добави Александра Попова.

Инициативата е част от дейностите по план " Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив " на стратегия ООСКП, финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021, в който Фондацията си партнира с Община Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР