Бургас. 30 младежи от различни университети и технически училища в

...
Бургас. 30 младежи от различни университети и технически училища в
Коментари Харесай

Бургас: Международен хакатон за климатичните промени се провежда в града

Бургас. 30 младежи от разнообразни университети и механически учебни заведения в страната, разпределени в 6 групи, се включиха в стартиралия през днешния ден интернационален хакатон, отдаден на световните климатични промени в Бургас. Събитието се организира в границите на два дни (27-28 октомври) в Морска гара, а участниците би трябвало да генерират и предложат значими хрумвания и решения на Бургас за справяне с отрицателните последствия от климатичните промени. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
В това начинание те имат поддръжката на сътрудниците Община Бургас, ScaleFocus и Start it Smart. Организатори на интернационалната самодейност са Climate-KIC и Cleantech Bulgaria.
" С този климатичен хакатон Бургас се причислява към над 240 града от 70 страни в целия свят, които проучват обстановката, в която живеят и ползват подобаващите тактики, с цел да отговорят на настъпващите климатични промени. Най-голямото благосъстояние, което Бургас има, е водата. Имаме преимуществото да живеем на морето, само че и сме лимитирани от него и от трите бургаски езера. Водата е голям актив и има огромен капацитет, тя е сила. Морето и езерата в Бургас постоянно са били ентусиазъм за неговите поданици. Надявам се да ни помогнете като ни предоставите подобаващите решения ", показа зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.
" Благодарим на нашите домакини от Община Бургас за семейството и организацията на този конгрес. Радвам се че толкоз хора, демонстрират интерес към този хакатон и ще дадат потребни хрумвания. Това е пътят за развиване на България и на Бургас - посредством технологии и нововъведения. Швейцария е образец за това по какъв начин нововъведенията водят до по-добър живот за локалните хора. Нека Бургас следва този образец ", добави Виктор Билянски - изп. шеф на софтуерната компания Scalefocus.
Инициативата Climathon събира дружно провокации на градската среда от целия свят и ги показва на хора, които имат пристрастеността и познанията да ги решат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР