Бунтът на руската наемническа група Вагнер срещу президента Владимир Путин

...
Бунтът на руската наемническа група Вагнер срещу президента Владимир Путин
Коментари Харесай

Макрон: Бунтът на Вагнер показа разделението в руския лагер

Бунтът на съветската наемническа група " Вагнер " против президента Владимир Путин поради войната в Украйна разкри раздялите в съветското управление, съобщи френският президент Еманюел Макрон в неделя.

Прекратеният поход към Москва " демонстрира разделянето, което съществува в съветския лагер, и крехкостта както на военните, по този начин и на неговите помощни сили ", съобщи Макрон пред вестник " Прованс ".

Той добави, че " обстановката към момента се развива " и че " следи събитията час по час ".

" Всичко това би трябвало да ни направи доста бдителни и изцяло оправдава поддръжката, която оказваме на украинците в тяхната опозиция ", сподели той.

Частната войска, ръководена от Евгений Пригожин, се върна в базата си в неделя, откакто Путин се съгласи да разреши на нейния шеф да потърси леговище в Беларус, макар че точното местоположение на Пригожин остава неразбираемо.

Бунтът на Пригожин беше кулминационната точка на дългогодишната му омраза с висшия команден състав на съветската войска поради провеждането на съветската инвазия в Украйна. Няколко анализатори обявиха, че случката е разкрила слабостта на властта на Путин.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен посочи сходна теза като тази на Макрон в мненията си по-рано в неделя, заявявайки, че рецесията " повдига дълбоки въпроси, тя демонстрира същински пукнатини " в режима в Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР