Бум на застрахователните измами с коли у нас. Само от

...
Бум на застрахователните измами с коли у нас. Само от
Коментари Харесай

Нова застрахователна измама


Бум на застрахователните измами с коли у нас. Само от началото на тази година в страната са станали 94 обири на коли, демонстрират данните на полицията. От тях 22 % са осъществени за застрахователна машинация. В съпоставяне с предходната година това е 100 % нарастване, споделят още от Министерство на вътрешните работи.

Измамите с автомобилни застраховки са се трансформирали в печеливш бизнес, настояват проверяващите. Схемата е елементарна - нужен е единствено автомобил в придвижване.

" Такъв автомобил извън закупен за някаква смешна сума.. накичва се едвам може единствено да върви, с цел да може да се показа пред застрахователите за сума, която много-много пъти надвишава.Той на никое място не може да се продаде,нито на автоборсата, на никое място не може да му се вземе такава висока сума”, съобщи гл.инспектор Пламен Максимов от бранш " Престъпления против МПС” към Столична дирекция на вътрешните работи

Няколко месеца откакто е застрахован, автомобилът изчезва безследно. Обявен е за откраднат. Лицето, което го афишира за откраднат знае, че подобен автомобил към този момент няма. Следите се заличават от идващите в схемата. Собственици на морги или частни лица, които разглобяват колите. Вижте цялата скица във видеото.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР