Бум на търсенето на имоти в село Бистрица, община Дупница

...
Бум на търсенето на имоти в село Бистрица, община Дупница
Коментари Харесай

Минерална вода вдига цените на имоти в дупнишкото село Бистрица

Бум на търсенето на парцели в село Бистрица, община Дупница поради открита минерална вода в региона. След изследванията на един от най-хубавите експерти в геотермалната просвета у нас - проф. Костадин Щерев в обитаемото място има минерална вода с планирана температура 65 градуса.

Бистрица, Дупница

Спас Михайлов има няколко парцела в село Бистрица. В момента е замразил продажбата им, макар че в последно време цените за квадратен метър са скочили от 20 лв. на 60 лв.. Казва, че цяло село чака стартирането на минералната вода.
Спас Михайлов: Мое виждане е да не се продава за момента да се чака, както се споделя, да се тупа топката на место и когато към този момент стане и желанието на общината е, че ще стане това, тогава към този момент ще бъде по-друго и ще дойдат повече вложители и самите цени ще бъдат по-високи.
Инвеститори от България и Македония към този момент са създали запитвания за покупка на терени в планинското село.
Кирил Огненски, кмет на село Бистрица: Последните един два месеца има интерес от порядъка на 5, 6 декара. Предполага се, че това са вложители, които имат желание да строят хотели.
Около 1 милион лв. ще са нужни да се построи термален бунар, бъдещето на региона е в туризма, безапелационни са от общината. Вече има мнение на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник, че не е нужна оценка за влияние върху околната среда. Очаква се и позиция на Басейнова дирекция - Благоевград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР